::  O društvu ::  Obvestila ::  Mediji
 
 
 
ESID 2016

Vtisi otrok iz Obnovitvene rehabilitacije 1.7. - 14.7. 2018

Tudi letos se je 1.7.2018 začela obnovitvena rehabilitacija za otroke z vnetnimi revmatskimi bolezni sklepov v zdravilišču Dolenjske toplice.

Sprejem otrok je potekal med 11- 12.00 uro, zatem je sledil uvodni sestanek na katerem so se nam predstavili letošnji vzgojitelji, fizioterapevti, medicinska sestra ter zdravnica. Vzgojitelj Tadej je predstavil namen in potek celotne rehabilitacije, poudarek je dal na pravila obnašanja in razložil potek dneva v koloniji.

Vsak dan se začne z bujenjem ob 7.30, z zajtrkom ob 8.00, ter skupinsko vadbo v termalnem bazenu ob 9.00. Sledijo razne skupinske in individualne terapije po programu, ki ga za vsakega udeleženca predpiše zdravnik ob prvem pregledu. V igralnici med dopoldanskim časom potekajo delavnice, katerih se udeležijo otroci medtem ko nimajo terapij. Po kosilu je zaslužen počitek, popoldne pa uživamo v bazenu. Tudi večere preživimo skupaj, vsakega drugače. Prvi večer je bil namenjen spoznavanju ter druženju, sledili pa so kulturni, športni, družabni,… večeri. Za otroke, ki v času kolonije praznujejo rojstni dan pripravimo darilo, hotel pa speče torto.

Ob koncu kolonije imamo zaključni pregled pri zdravniku in sicer je poleg topliškega zdravnika tudi zdravnik iz revmatološkega oddelka Pediatrične klinike.

Zadnji večer imamo podelitev diplom, nato pa še zabavni večer.

V soboto po zajtrku se poslovimo in odidemo domov.

Med rehabilitacijo doživimo nepozabne trenutke, številne dogodivščine, ter spoznamo nove prijatelje (napisala Ela Širca)

Naše bivanje v Dolenjskih toplicah se je začelo 1.7.2018. Tisti dan so nas v igralnici pričakovali vzgojitelji, zdravnik, medicinska sestra in fizioterapevti. Po namestitvi v sobe smo imeli kosilo in nato počitek. Sledilo je kopanjev bazenu in večerja. Po večerji je bil spoznavni večer, kjer smo se vsi predstavili in povedali od kod prihajamo.

Vsako jutro smo se zbudili ob 7.30, pripravili smo se in odšli na zajtrk. Vsako jutro smo se ob 9.00 zbrali v bazenu, kjer so nas fizioterapevtke razgibavale. Zatem so sledile kreativne delavnice in fizioterapija. Na delavnicah smo izdelovali različne stvari. Barvali smo kipce, vile in kamenčke,  iz kosmate žice in krep papirja smo naredili rože, iz kozarcev smo naredili svečnike ter iz usnja izdelovali pentlje. Vsak dan ob enih smo imeli kosilo in zatem dolg počitek. Nato pa se je začelo vsakodnevno dvourno uživanje na bazenu, kjer smo se zabavali, ter družili. Vsak dan ob 19.00 smo imeli večerjo, kjer so nam kuharji vedno pripravili drugačne dobrote. Vsak večer ob 20.00 pa so nam vzgojitelji in fizioterapevti pripravili razne aktivnosti  npr. kino, nočno kopanje, čarovnika, dramsko kulturni večer, kjer so se otroci, vzgojitelji in fizioterapevti predstavili z dramskimi igrami. Praznovali smo tudi rojstne dneve

V Dolenjskih toplicah smo se imeli zelo lepo. Veliko smo plavali, se igrali in zabavali.najbolj mi je bilo všeč, ko smo bili na jasi in v bazenu. Med počitkom smo se veliko družili, v bazenu pa smo se »tunkali« in veliko plavali. Upam, da se kmalu spet vidimo (napisala Klobučar Laura)

V Dolenjkih toplicah mi je bilo zelo lepo, ker so fizioterapevtke poskrbele za zabavo, vzgojiteljice pa za zaposlitev.
Komaj čakam naslednje leto! (napisala Zoja Miljković)

V Dolenjskih toplicah se imam zelo lepo. Dosti plavamo , se igramo in jemo. Imam dosti prijateljev. Tukaj kuhajo zelo dobro.
ZELO LEPO JE. (napisal Bor)

V toplicah smo se imeli  lepo. Veliko smo se naplavali in veliko pojedli. Se vidimo naslednje leto. (napisal Janez)

V Dolenjskih toplicah se imamo zelo lepo, ker se kopamo 2x na dan. Učiteljice so zelo prijazne in nam pomagajo. Všeč mi je vodna košarka, enkrat sem bil prvi in sem dobil pomfri in sokec. Veliko ustvarjamo in se igramo. Torta za moj rojstni dan je bila dobra. Med počitkom igramo igrice in gledamo televizijo. (napisal Dominik)

V Dolenjskih toplicah se zelo zabavamo. Terapevti so zelo prijazni z mano in mi pomagajo pozdraviti mojo bolezen. Da nam ni dolgčas pa poskrbijo naše vzgojiteljice. (napisala Ula Koritnik)

Dolenjske toplice nam pomenijo zelo veliko, saj spoznavamo nove prijatelje, odkrivamo nova doživetja, spoznavamo nove vaje za rehabilitacijo, jemo dobro hrano, imamo vrhunske delavnice z najboljšimi vzgojitelji. Največ kilometrov med njimi pa naredi vrhovna poslovna direktorica (Anna). Naše stanje pa se je izboljšalo prav zaradi najboljših fizioterapevtk (Maša, Lara, Živa in Anja). Prav zaradi medicinske sestre in zdravnice pa vsi ostajamo v dobri formi in brez bolezni.
Zaradi teh razlogov pa se vsi znova in znova radi vračamo nazaj v Dolenjske  toplice. (napisali Vita, Patricija, Valerija, Žiga in Val)

Meni je bilo zelo všeč, ko smo imeli  jutranje kopanje, da smo se vsi zbudili. Všeč mi je , da so se fizioterapevti zelo ukvarjali z nami, da nam ni bilo dolgčas. (napisala Nuša)

Dolenjske toplice so zame najboljše toplice. Zato ker lahko prespimo, se igramo in se zabavamo. Tu se počutimo kot doma ker si izbiraš hrano, se igramo in ustvarjamo in hodimo drugim v sobe in se imamo radi. (napisala Tinkara)

Toplice 2018!

  • pričakovanja so bila ista kot vsa leta
  • vsak dan je bil zabaven
  • spoznavali smo se med seboj in ugotovili, da smo zelo dobra generacija!

Skratka najboljše toplice!

Letos sem bila prvič v Dolenjskih toplicah. Bila sem pozitivno presenečena. Všeč mi je bilo, da smo se veliko kopali in v vodi tudi telovadili. Pri telovadbi in terapijah so bile terapevtke spoštljive in prijazne. Poleg terapij je bilo tudi veliko zabave. Vsak večer smo počeli nekaj drugega. Spoznala sem veliko prijateljev.

Komaj čakam, da se naslednje leto vrnem, se vidimo! (napisala Lana Desančič)

Moja najljubša stvar tukaj je ustvarjanje, šport, kopanje in vse drugo in še veseli me, da sem tukaj. (napisala Brina Vidonja)


 

 
© 2012 Društvo za pomoč otrokom z imunskimi boleznimi. Vse pravice pridržane.

Stran poganjaEASYWEB